Uspehi naših športnikov na atletskem tekmovanju

V ponedeljek, 22. 5. 2023, smo se udeležili področnega atletskega tekmovanja v Kopru, na katerem so se naši učenci pomerili v raznih atletskih disciplinah in dosegli zavidljive uspehe. Za OŠ Dutovlje so si priborili kar 9 medalj:

Neja S. Č. – zlata medalja v metu vortexa, Tine F. – bronasta medalja v metu vortexa, Matic M. – srebrna medalja v teku na 60 m, Marcel V. – zlata medalja v teku na 300 m, Luka G. – bronasta medalja v teku na 600 m, Žak K. – zlata medalja v suvanju krogle, Rok V. – zlata medalja v skoku v daljino, Jaka M. – srebrna medalja v teku na 60 m ter srebrna medalja v štafeti 4 x 100 m skupaj z Izakom, Marcelom in Markom G.

Čestitamo vsem sodelujočim!

Fotografije

 

Obisk tehniškega muzeja v Bistri

V ponedeljek, 20. 5. 2023,  smo se učenci 7. in 9. razredov odpravili na ekskurzijo v Bistro na ogled Tehniškega muzeja Slovenije. Kot običajno so nam pred odhodom razdelili šolsko malico, ob 7.50 pa nas je pred šolo pričakal avtobus. Učitelj tehnike in tehnologije nam je pred odhodom na kratko opisal, kaj si bomo tam ogledali in kakšen je načrt dneva. Poučil nas je tudi o obnašanju v muzeju.

več…

Kraška gmajna

V torek, 16. maja 2023 so  učenci 6. razredov na Bunčetovi domačiji v Dutovljah spoznavali biotsko raznovrstnost rastlin Krasa. V sodelovanju z Zavodom Dobra pot in Krajevno skupnostjo Dutovlje so v organiziranih delavnicah spoznavali zelišča,  izdelovali šopke in venčke Sv. Ivana. več…

Kamenton 2023

Učenci razredne stopnje OŠ Dutovlje in podružnične šole Tomaj so sodelovali v projektu KAMENTON – popravilo kraškega suhega zidu, ki je bil izveden v soboto, 6. 5. 2023, v Kostanjevici na Krasu. več…

Na ljudski šoli v Avstriji

V petek, 12. maja 2023, so se učenci šolske glasbene skupine odpeljali v Avstrijo na Koroško, v ljudsko šolo Lipa ob Vrbi, kjer so sodelovali v kulturnem programu ob projektu o Ribah. 

več…

Regijsko tekmovanje iz matematike

V sredo, 5. aprila 2023, je v Kopru potekalo regijsko tekmovanje iz matematike. Našo šolo so zastopali štirje učenci: Mia Berce iz 7. a, Mia Pirc iz 7. b, Patrik Vrabec iz 8. a in Emanuela Luin iz 8. b razreda. Vsi prejmejo bronasto Vegovo priznanje.

Tekmovalcem iskreno čestitamo!
Aktiv matematikov

Tehniški dan POPESTRIMO ŠOLO

V spodnji etaži naše šole imajo učilnice razredne stopnje možnost izstopa naravnost na zelenico. Tako lahko izkoristimo naravo, ki nas obdaja, večkrat na dan. Včasih se samo malo prevetrimo, drugič malo poigramo, se usedemo za mizo ali se učimo na prostem…

več…

Mednarodni likovni natečaj KRAJ SPREMEMB

Učenci naše šole so sodelovali na likovnem natečaju Kraj sprememb, ki ga je organizirala Osnovna šola Danila Lokarja Ajdovščina. Strokovna komisija je 20. marca 2023 pregledala 1382 likovnih del iz petih držav. Ponosni smo na dosežke naših učencev. Ustvarjali so zelo izvirne in zanimive likovne izdelke.

več…

Dostopnost