Po prihodu učencev v CŠOD Gorenje je sledilo štajersko kosilo in odpravili so se na smučišče Rogla, kjer so že preizkusili svoje smučarske veščine. Smučarski užitki so bili kratki, vendar zelo sladki.

Prvi dan zimske šole v naravi, 15. januarja 2024, so se učenci takoj po nastanitvi v domu in kosilu odpravili in že preizkusili svoje smučarske veščine. Smučarski užitki so bili kratki, vendar zelo sladki. Po povratku v dom pa so se v telovadnici razgibali še z žogo.

Drugi dan zimske šole v naravi, 16. januarja 2024, je bil tudi na Rogli zaznamovan kot lep sončen dan s temperaturo – 5°C. Kljub nizki temperaturi je bilo smučanje učencem v užitek in izkoristili so ga maximalno.

Tretji dan zimske šole v naravi, 17. januarja 2024, je bil kljub oblačnemu dnevu lep. Zjutraj so učenci smučali, popoldan pa so si ogledali vaško kmetijo z domačimi živalmi (krave, kokoši) ter pokušali kislo zelje. Prosti čas so izkoristili tudi za aktivnosti v telovadnici, igrali so odbojko in se preizkušali v lokostrelstvu. Zanimive so bile tudi živali v terariju, ki jih ne vidijo vsak dan. Zvečer pa je bil prosti čas namenjen za družabne igre.

Četrti dan, 18. januarja 2024, je učence na vrhu Rogle pričakala megla, a se ni dolgo zadržala. Dobra volja učencev jo je hitro pregnala.

Dostopnost