Vsako leto 26. septembra po vsej Evropi praznujemo evropski dan jezikov, ki ga je Svet Evrope prvič razglasil v evropskem letu jezikov leta 2001. Po vsej Evropi se 700 milijonov Evropejcev, ki živijo v 46 državah članicah Sveta Evrope, spodbuja k učenju več jezikov v katerikoli starosti, v šoli ali izven nje.

Svet Evrope po celi Evropi spodbuja večjezičnost v prepričanju, da jezikovna raznolikost predstavlja pomembno orodje za doseganje boljšega medkulturnega razumevanja in hkrati predstavlja ključno sestavino bogate kulturne dediščine naše celine.

Tudi na naši šoli smo obeležili evropski dan jezikov z različnimi dejavnostmi. Z učenci smo se pogovarjali, zakaj ga praznujemo, o pomembnosti znanja tujih jezikov ter poskušali prepoznati posamezne jezike. (Preizkusi se še ti: KLIK)

Pri pouku angleščine in italijanščine so učenci izdelali slikovno abecedo. Učenci višje stopnje so pri urah italijanščine in nemščine pripravili plakat ter osebno izkaznico državljana. Nato so se medpredmetno povezali: učenci italijanščine so predstavili kulturne in jezikovne zanimivosti učencem nemščine in obratno.

Vabljeni k ogledu razstave na hodniku pred učilnicama tujih jezikov ali v galeriji slik. 

Dostopnost