V sredo, 15. 5. 2024, je v dvorani v Tomaju potekala prireditev, namenjena medgeneracijskemu druženju. Pomladansko druženje starejših krajanov, starih 80 let in več so organizirali: Krajevni skupnosti Križ in Tomaj,  RKS – OZ Sežana, KO RK Tomaj-Križ v sodelovanju s Podružnično šolo Tomaj.

Kulturni program je povezovala ga. Doris Orel. Nastopili so učenci Podružnične šole Tomaj, članice Twirling ekipe ter člani društva Kraška harmonika. Na prireditvi so zbrane pozdravili in ogovorili ravnateljica OŠ Dutovlje ga. Miranda Novak, predsednik krajevne skupnosti Križ g. Matjaž Može ter sekretarka Območnega združenja RK Sežana ga. Dora Sedmak. Učenci so pod mentorstvom učiteljic s petjem, plesom, igranjem na instrumente, recitalom posvečenem Srečku Kosovelu, predstavo ter majhnim presenečenjem, počastili povabljene starejše krajane. Člani društva Kraška harmonika so zaigrali veliko znanih melodij. S petjem in igranjem so ustvarili veselo razpoloženje v dvorani. Nekateri starejši krajani so ob veselih ritmih zapeli in zaplesali. 

Po zaključku programa je sledila pogostitev, kjer so se zbrani lahko v prijetnem, sproščen vzdušju družili ter med seboj poklepetali.

Dostopnost