Konec novembra 2023 se je zaključila 10. razstava Po Fabianijevih poteh. OŠ Dutovlje, OŠ Komen in Društvo likovnih pedagogov Primorja že dvajset let skupaj pripravljamo projekt, namenjen grajenemu prostoru. 

Tokratni, jubilejni natečaj, je 21. novembra v Štanjel privabil polno dvorano mladih ustvarjalcev in mentorjev iz različnih krajev Slovenije in zamejstva. Na zaključni prireditvi z odprtjem razstave so prejele priznanja nagrajene šole, mentorji in posamezniki.

Na 10. mednarodnem bienalu prostorskega oblikovanja je sodelovalo 408 učencev z 287 likovnimi deli. Sodelovalo je 58 kolekcij osnovnošolskih in predšolskih zavodov iz petih držav.

Na 7. geografski natečaj Ustvarjalna geografska predstavitev mojega kraja smo prejeli 23 osnovnošolskih in 4 srednješolske izdelke, ki jih je zasnovalo 52 učencev oziroma dijakov.

Med posamezniki so na likovnem natečaju prejeli priznanja tudi učenci naše šole. Kaja Kocjan (3. r.) je prejela zlato priznanje. Bronasta priznanja pa so dosegli Maruša Brana (3. r.), Leja Mahnič (3. r.), Kiara Štemberger (5. r.) in Kevin Fabjan (9. r.), ki je že zaključil osnovno šolanje.

Na geografskem natečaju sta učenca Elija Nikolaj Bandel (8. r.) in Matija Tavčar (9. r., sedaj že srednješolec) prejela zlato priznanje za e-prosojnico.

Čestitamo vsem razstavljavcem in nagrajencem.

Dostopnost