V spodnji etaži naše šole imajo učilnice razredne stopnje možnost izstopa naravnost na zelenico. Tako lahko izkoristimo naravo, ki nas obdaja, večkrat na dan. Včasih se samo malo prevetrimo, drugič malo poigramo, se usedemo za mizo ali se učimo na prostem…


V letošnjem šolskem letu smo želeli ta krasen košček narave še malo popestriti. Učenci razredne stopnje so pod vodstvom učiteljic pridno zavihali rokave in v sredo, 12. aprila 2023, izvedli tehniški dan. Že pred samim tehniškim dnevom je bilo veliko pripravljalnih del, pri katerih nam je pomagal naš hišnik. Učenci so bili razdeljeni v več delovnih skupin. Da bi zunanje mize in klopi zaščitili, so jih pred oljenjem dobro pobrusili. Obstoječo gredico so prelopatili, posadili jagode, posejali redkvico, korenček… ter rože za okras. Uredili so še eno cvetlično gredico ter gredico z zelišči. Ta je s kamni oblikovana v obliko polža.

Kopanje luknje za postavitev lesenega koluta je bila naporna, a zelo zabavna, saj so ob tem odkrili marsikaj zanimivega. Skriti zaklad pa bo ostal še naprej skrit. Z nanosom barve so sivo betonsko steno spremenili v šolsko tablo. Iz leskovih vej so oblikovali hiško, v kateri se bodo lahko skrivali in igrali. Vinske sode so pobrusili in jim namenili novo vlogo – vlogo peskovnika. Da bi naravo še bolj občutili z vsemi čuti, so se za senzorno pot odpravili v gozd po storže, mah, vejice… Komaj čakamo toplejše dni, da bomo bosi s hojo po njih občutili različne površine materialov.

Dan je bil zelo aktiven, otroci utrujeni, a zadovoljni z narejenim.

Dostopnost