Osnovna šola Dutovlje je sodelovala na kulturni prireditvi ob 8. marcu na Bunčetovi domačiji v Dutovljah.

Skupaj s Kulturno-razvojnim društvom Venček in v sodelovanju z  Osnovno šolo Komen, ilustratorko Ivano Žigon iz Komna, Rokom Žvabom in akademskim igralcem Primožem Fortejem, smo pripravili poseben kulturni dogodek v poklon ženskam. Kulturno prireditev je obogatila otvoritev razstave ilustracij “Hvalnice” avtorice Ivane Žigon. 

V uvodnem delu prireditve, v kulturnem programu so sodelovale učenke Osnovne šole Dutovlje, recitator Rok Žvab in igralec Primož Forte. V svojih barvah poezije so interpretirali pesmi Toneta Pavčka, Vinka Möderndorferja in Bine Štampe Žmavc. Recitale je povezal Moški pevski zbor društva Venček pod vodstvom Dušana Kjudra.

Osrednji del kulturnega programa je bila predstavitev Ivane Žigon in njenih ilustracij s strani Tanje Samec, Ivanine učiteljice likovnega pouka iz Osnovne šole Komen, ki jo je predstavila učiteljica Mojca Uhernik Pipan. Prireditvi se je prijazno odzval župan občine Komen g. Erik Modic, ravnateljica Osnovne šole Dutovlje ga. Miranda Novak in ga. Vladislava Navotnik, vodja Območne izpostave Sežana, Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in občinska svetnica ga. Alenka Miklavec.

Dostopnost