Šolo v naravi na Debelem rtiču smo začeli z raziskovanjem okolice, preizkušanjem najrazličnejših igral in temperature morja, odplavali smo nekaj dolžin, napolnili želodčke in se uspešno sprehodili z žepnimi svetilkami med bližnjimi vinogradi. Večer smo zaključili z družabnimi igrami in zadovoljni legli k počitku.

V torek smo se zbudili v vetrovno jutro, pozajtrkovali in se odpravili na plavanje. Zopet ni šlo brez “brbotalnika”, kjer najraje sproščamo mišice. Sprehodili smo se tudi skozi Resslov gaj, od koder so se nam odpirali čudoviti razgledi na bližnjo in daljno okolico. Za konec smo igrali nogomet, priključila so se nam tudi dekleta z bučnim navijanjem. S kredami smo porisali tla in preskakovali vrv.

Sreda je prinesla sončno vreme in nove dogodivščine. Spoznali smo mediteranske rastline v okolici zdravilišča, preizkusili smo se v namiznem tenisu, badmintonu, vlečenju vrvi, podajanju frizbija, košarki, trenirali smo v fitnesu in na novih igralih. Nabirali smo školjke in opazovali sončni zahod.

Končno je prišel četrtek, ko je bil na vrsti izlet z ladjico v Piran. Ogledali smo si mesto, uživali v čudovitih razgledih, kupili spominke in se ohladili z odličnim sladoledom. Ta dan smo obiskali tudi domovanje kuščarjev in kač na Debelem rtiču, se pripravljali na plavalni preizkus in pokazali svoje talente na zaključnem večeru.

Dnevi so hitro minili, polni dogodivščin, novih izkušenj in znanj se jutri vračamo domov.

Dostopnost