Drage učenke in učenci, spoštovani starši in skrbniki!

Poletje se počasi poslavlja, v deželi že krepko čutimo prihajajočo jesen in prišel je čas, da se učenci radovedni in radoživi vrnejo v šolske klopi. V sredo, 1. septembra 2021, pričenjamo s šolskim letom 2021/22. Že drugič tako začenjamo pouk v razmerah in ob posebnih ukrepih, ki nam jih kroji virus, ki je postal med nami že tako domač, da nas zlepa noče zapustiti.

Svečan sprejem prvošolcev bo v Tomaju ob 10. uri, v Dutovljah pa ob 11.uri.

Učenci od 2. do 9. razreda bodo začeli s poukom ob 7.50. Prvo  uro pouka bodo učenci preživeli z razredniki, kjer bodo prejeli vse informacije o organizaciji šolskega dela. Od druge ure naprej bo pouk potekal po urniku in bo organiziran na enak način kot smo ga končali v minulem šolskem letu. Učenci naj prvi dan s seboj prinesejo peresnico, torbo za učbenike ter šolske copate.

Za vse učence bomo zagotovili malico, kosila prvi dan ni. Avtobusi bodo vozili po običajnem voznem redu, objavljenem na šolski spletni strani. Prvi šolski dan odpelje šolski avtobus v vse smeri ob 12.30, izpred OŠ Dutovlje in ob 12.35 iz avtobusne postaje v Tomaju. Od srede naprej pa po voznem redu.

Dragi učenci, v novem šolskem letu vam želimo zdravja, veliko razumevanja, medsebojnega zaupanja in sočutja. Le z razumevanjem situacije, ki je spremenila naše ustaljeno življenje pred epidemijo, in s spoštovanjem drug drugega bomo uspešno reševali težave in morebitna nesoglasja – vse v prid učenju, znanju in dobremu počutju v naši šoli.

Starši skupaj z delavci šole predstavljate zrcalo, v katerem bodo otroci ugledali svoj jaz. Usmerjajmo jih, da bodo znali živeti v skupnosti in dojemali učenje kot vrednoto. Bodimo navdih za vedoželjnost in ustvarjalnost, da bodo zmožni razviti paleto pismenosti, ki jim bo omogočala uspešno krmariti skozi življenje v času hitrih družbenih sprememb.

Z veseljem vas pričakujemo v sredo!

Kolektiv OŠ Dutovlje in ravnateljica Miranda Novak

Obvestilo – prvi šolski dan

Posebni ukrepi

Samotestiranje učencev na covid-19

Nagovor ministrice za izobraževanje prof. dr. Kustec

Pismo NIJZ pred pričetkom leta

Dostopnost